Volg ons:

Centrum Emmen komende jaren vernieuwd

Het centrum van Emmen gaat de komende jaren doormiddel van verschillende projecten worden vernieuwd. Zo is Emmen bezig met de ontwikkeling van een nieuw dierenpark met theater aan de westzijde van het centrum van Emmen. Het oude dierenpark in het centrum wordt een mensenpark. Hierdoor zal de Hondsrugweg en de Hondsrugtunnel worden gebouwd. worden verdiept om beide parken aan elkaar te koppelen. Ook wordt er een centrumplein gerealiseerd. Uiteraard zal de uitvoering van dit project en andere projecten ook voor enig hinder zorgen. Dit project is onderdeel van het Atalanta project.

De gemeente Emmen in samenwerking met ontwikkelaar Peter van Dijk bezig met het project Noorderplein/Westerstraat. Aan het Noorderplein komt een parkeergarage en naast de bibliotheek een vestiging van de Mediamarkt. Op deze manier wil de gemeente Emmen het Noorderplein een wat meer stedelijker karakter geven.

Voor meer informatie zie:

http://www.emmen.nl/wonen-en-leven/centrumvernieuwing/

2 Responses

 1. Henk
  Henk 15 maart 2012 at 08:17 | | Reply

  Ik ben benieuwd hoe het er straks allemaal uit ziet. Het klinkt allemaal wel goed. Laten we hopen dat ook financieel de juiste keuzes zijn gemaakt!

 2. Jeroen
  Jeroen 14 juni 2012 at 11:38 | | Reply

  Dag Henk,
  Op –> http://3dstudioprins.nl/portfolio/dolmen-light-tunnel/ is een 3d animatie te zien van de Hondsrugtunnel met het lichtkuntswerk ontworpen door Titia Ex. De animatie laat zien hoe je deze tunnel ervaart met een snelheid van 50 km/u.

  Jeroen

Leave a Reply

*