Volg ons:

Huis kopen en wonen in Emmerhout

Emmerhout is een wijk in de Drentse plaats Emmen. Emmerhout werd gebouwd in de jaren70’. Emmerhout is opgezet naar Fins model en dus is opgezet met veel groen. Emmerhout was met Angelslo de eerste wijken met gescheiden verkeersstromen voor de fiets en de auto. Ook hier zijn deze wegen gelegen tussen het groen, waardoor u altijd geniet van de omgeving. De Houtweg die door Emmerhout loopt, verbindt de straten en lanen met elkaar.

In Emmerhout vind u verschillende woningen, zowel flatjes, rijtjeswoningen als vrijstaande woningen. In de zomer van 2010 is Emmerhout begonnen aan de werkzaamheden voor een nieuw winkelcentrum. Het plan is er dat in 2013 het winkelcentrum in Emmerhout wordt opgeleverd. U zult hier dan vele voorzieningen vinden die u nodig heeft, zoals een supermarkt, bakkerij, een kapperszaak bijvoorbeeld. Hiernaast is het centrum van Emmen op een kwartiertje afstand gelegen. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer in Emmerhout. De bussen in Emmerhout rijden 2 keer per uur. U kunt dan in het station in Emmen uw reis vervolgen per bus of trein. Emmerhout is zeer kindvriendelijk. U vindt op vele straten in Emmerhout speelvoorzieningen voor uw kinderen. Hiernaast heeft Emmerhout ook een voetbalvereniging samen met de wijk Emmerschans. Andere sportverenigingen zijn op kleine afstand gelegen in wijken rondom Emmerhout, zoals bijvoorbeeld voetbalvereniging SC Angelslo en handbalvereniging E&O, gelegen in de wijk Angelslo.

Emmerhout heeft een prachtige omgeving, is een kindvriendelijke wijk en heeft vele voorzieningen die u het wonen gemakkelijk maakt. Wonen in Emmerhout is hierdoor geschikt voor ieder huishouden.

Leave a Reply

*