Volg ons:

Huis kopen en wonen in de Delftlanden

Delftlanden is de nieuwste woonwijk in de plaats Emmen, in de provincie Drenthe. Nadat de infrastructuur klaar was, begon de bouw van woningen in mei 2006. De Delftlanden wordt gebouwd in drie fases met totaal 3500 woningen. De woonwijk zal rond 2016 volledig voltooid zijn. De woonwijk trekt veel gezinnen aan. Doordat het woningaanbod zo gevarieerd is in de Delftlanden trekt de woonwijk ook ouderen en starters aan. Ook voor mensen met honden is de Delftlanden zeer aantrekkelijk, omdat de wijk is opgezet met veel groen en ligt dichtbij het Noordbargerbos. De Delftlanden  is gebouwd aan de Nieuw-Amsterdamsestraat en de Rondweg. De Rondweg biedt u een goede verbinding met verschillende wegen en snelwegen.  In 2011 is er een nieuw treinstation gevestigd dichtbij de woonwijk Delftlanden, Emmen-Zuid. Dit treinstation geeft u een goede verbinding naar het centrum van Emmen. Ook kunt u vanaf het station in het centrum van Emmen uw reis vervolgen naar het treinstation in Zwolle bijvoorbeeld.

Voorzieningen in de Delftlanden

Vanuit de Delftlanden fietst u binnen een kwartier het centrum van Emmen binnen. In het centrum van Emmen bevinden zich alle voorzieningen die u nodig heeft, zoals supermarkten, kledingwinkels, een slagerij en een kapperszaak bijvoorbeeld. Ook zijn er een ziekenhuis en theater gelegen.

Onderwijs in de Delftlanden

Voor basisonderwijs zit u ook goed in de Delftlanden. In de Delftlanden bevinden zich twee basisscholen en een kinderopvang. Het voortgezet onderwijs is gevestigd in het centrum van Emmen.

Sport in de Delftlanden

Voor sportverenigingen zult u moeten uitwijken naar omliggende woonwijken. De Delftlanden is een kindvriendelijke buurt, waar u vele voorzieningen binnen handbereik heeft en een groot gevarieerd woningaanbod heeft.

Leave a Reply

*