Volg ons:

Huis kopen en wonen in Angelslo

Angelslo is een woonwijk gebouwd in de jaren 60’ van de twintigste eeuw in het plaatsje Emmen. De wijk Angelslo staat bekend om haar grootschalige laagbouw en de vele aandacht voor groen- en parkeervoorzieningen. De Statenweg in Angelslo verbindt de verschillende straten van Angelslo met elkaar. Aan deze straten zijn zijstraten en woonerven gelegen. Hiernaast is er ook een tankstation gelegen aan de Statenweg.  De woonwijk Angelslo is gelegen aan het bos, hierdoor is de wijk zeer geschikt voor bewoners met honden.

Voorzieningen en wonen in de wijk Angelso

In Angelslo bevindt zich een groot overdekt winkelcentrum waar u meerdere voorzieningen vindt, zoals een supermarkt, dierenwinkel, snackbar, bakkerij, slager en kapperszaken bijvoorbeeld. U heeft hier de mogelijkheid om gratis te parkeren. Ook is er dichtbij het winkelcentrum een moskee gevestigd.
In Angelslo bevinden zich twee hunebedden gelegen aan de Fokkingeslag en aan de Haselackers. Deze hunebedden zijn opgenomen in de wijkstructuur tijdens de bouw van de woonwijk Angelslo.
Verder heeft Angelslo  twee basisscholen, O.B.S Angelslo en C.B.S Het Twietspan. Hiernaast zijn ook er meerdere scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs gelegen te Angelslo. Angelslo heeft ook een eigen voetbalvereniging: SC Angelslo. Ook de thuishal van handbalvereniging E&O is gelegen te Angelslo. Er zijn verder in Angelslo op meerdere plaatsen speeltuintjes te vinden voor uw kinderen. De wijk Angelslo is een kindvriendelijke wijk met vele voorzieningen, hiernaast is het ook zeer geschikt voor oudere mensen.

Leave a Reply

*