Volg ons:

Huis kopen in Barger-Compascuum

Barger-Compas, ook wel Barger-Compascuum genaamd, is een dorp in de gemeente Emmen. Het dorpsgebied van Barger-Compas bestaat uit landbouwgebied en natuurgebied. Barger-Compas is hierdoor zeer geschikt voor bewoners met honden. U vindt in Barger-Compas voor elk huishouden een leuke en mooie woning.

Bezienswaardigheden en Barger-Compascuum

Er zijn mooie bezienswaardigheden in Barger-Compas, zoals bijvoorbeeld het Veenpark, een korenmolen en een rooms-katholieke Sint-Josephkerk uit 1924. Voor de dagelijkse voorzieningen zit u ook goed in Barger-Compas. U heeft in Barger-Compas een supermarkt, een postkantoor en een uitgaansgelegenheid bijvoorbeeld. Voor andere voorzieningen zult u naar dorpen rondom Barger-Compas moeten gaan. Ook heeft u de optie om naar het centrum van Emmen te gaan.

Voorzieningen in Barger-Compascuum

U vindt daar alle voorzieningen die u nodig heeft. Het centrum van Emmen is ook bereikbaar met het openbaar vervoer. De bus van Barger-Compas naar het centrum van Emmen rijdt één keer per uur. Ook kunt u daar uw reis vervolgen naar de steden Zwolle of Groningen bijvoorbeeld. Ook heeft Barger-Compas een aantal sportverenigingen, zoals bijvoorbeeld voetbalvereniging ‘SVBC’ en handbalvereniging ‘HVC’. Daarnaast heerst er in het dorp een uitbundig verenigingsleven. Ook bent u in Barger-Compas in het goede dorp voor het basisschoolonderwijs. Er bevinden zich een paar basisscholen in het dorp. Voor het voortgezet onderwijs zult u moeten uitwijken naar het centrum van Emmen. Daar bevinden zich een paar scholen voor het voortgezet onderwijs, zoals een openbare, een katholieke en een christelijke school.

Leave a Reply

*