Volg ons:

Radiator in je interieur (door een loodgieter)

Radiatoren. We hebben ze allemaal nodig, maar het zijn alles behalve leuke elementen. Allereerst al de installatie zelf. Het zijn loodzware dingen; als je ze een keer laat vallen heb je een deuk in je vloer – en met wat pech ook in je tenen. Daarnaast zijn ze vaak ook een gedrocht in het interieur. Ze vallen op, hebben een lelijke vorm en passen niet bij de rest van de inrichting. Toch hoeft dat allemaal niet zo negatief te zijn en kun je de radiator veel mooier uit laten komen dan je wellicht denkt!

De installatie van de radiator

Een loodgieter kan je radiator aanleggen. Hierdoor hoef je dit niet zelf te doen en heb je er dus zelf ook geen last van. Bovendien weet je dan zeker dat het goed en deskundig gebeurt en je achteraf niet met een scheve radiator zit. Het komt bij een radiator immers vrij precies. Niet goed aangesloten kan lekkage of andere ellende betekenen en daar heb je natuurlijk geen zin in.

Radiator ombouw plaatsen

Een leuke manier om een radiator minder opvallend te laten zijn, of in ieder geval minder negatief opvallend te laten zijn, is door bijvoorbeeld een radiator ombouw te plaatsen of te laten plaatsen. Dit is een houten constructie die om de radiator heen wordt geplaatst en dus het zicht van de radiator beneemt. Op deze manier is de radiator er nog wel gewoon, maar is deze veel minder opzichtig waardoor het niet langer een storende factor in de ruimte zal zijn. Een radiator ombouw bevat kieren en sleuven waardoor de warmte nog gewoon naar buiten kan. Het verwarmingsvermogen wordt dus niet ten nadele aangetast; verwarmen blijft nog gewoon prima mogelijk!

 

One Response

  1. Radiatorendiscounter
    Radiatorendiscounter 28 november 2019 at 00:17 | | Reply

    informatief artikel. het is inderdaad een handige optie om een radiator door een loodgieter te laten installeren. gr. Felix

Leave a Reply

*