Volg ons:

Hanglampen in een Scandinavisch interieur

Een populaire woontrend is je huis inrichten in Scandinavische stijl. Deze stijl herken je vooral aan het gebruik van zo veel mogelijk lichte kleuren in de hele inrichting. Niet alleen de muren van een Scandinavische woonstijl zijn licht, ook in de meubels zie je veel wit, grijs en licht hout terug. Dit lichte interieur is in Scandinaviƫ begonnen omdat het niet alleen stijlvol, maar ook heel praktisch is. In de wintermaanden is het daar erg donker en om je huis zo licht mogelijk te laten zijn, is het gebruik van een licht interieur een belangrijke stap.

Behalve een lichte inrichting, is goede verlichting natuurlijk essentieel voor een lichte ruimte. Een Scandinavische inrichting kenmerkt zich ook door weinig gebruik van kleine accessoires, waardoor de inrichting een rustige en sobere uitstraling behoudt. Daarom passen hanglampen goed in deze woonstijl. Andere lampen zet je ergens neer of hang je aan de muur, waardoor je ruimte snel voller oogt. Dit effect heb je niet als je hanglampen gebruikt, omdat deze lampen vrij in de ruimte hangen.

Hanglampen die geschikt zijn voor een Scandinavisch interieur zijn bijvoorbeeld gemaakt van hout of metaal. Hout is een prachtig natuurproduct dat goed past bij de vele andere materialen en kleuren die rust uitstralen. Je hebt hanglampen met lampenkappen die volledig zijn gemaakt van hout, maar deze zijn vrij zeldzaam. Een mooi alternatief is een hanglamp van metaal met een houten bovendeel. Op die manier kun je ook nog kiezen voor een kleur in je hanglamp. Een hanglamp met houten bovendeel en een witte, zwarte of grijze kap is heel geschikt, vooral als de kap een simpele en stoere uitstraling heeft. Daarbij is het wel belangrijk om te kiezen voor een hanglamp met een lichte binnenkant, voor optimale lichtweerkaatsing. Daarnaast is een grote hanglamp in een Scandinavisch interieur een betere keus dan meerdere hanglampen bij elkaar. Een grote hanglamp zorgt voor veel licht en meerdere hanglampen zorgen ook weer voor een vol en druk effect. Kies voor een hanglamp die helemaal opgaat in de inrichting van je kamer voor een complete Scandinavische stijl.

One Response

  1. Van Aagten
    Van Aagten 5 oktober 2021 at 10:32 | | Reply

    Wij hebben inderdaad ook hanglampen van Scandinavische stijl in ons horeca interieur hangen. Wij willen niet meer terug! Het houdt de ruimte ruimtelijk, maar brengt toch sfeer.

    Gr, carla

Leave a Reply

*